Op naar de jeugd! Laserverjonging geeft een tweede leven aan de huid

Met behulp van laserverjonging kunt u gezichtsrimpels verwijderen

Laserverjonging is niet langer iets zeldzaams en mythisch. Tegenwoordig kan iedereen de jaren die hij heeft geleefd terugdraaien. Niet alle mensen hebben echter betrouwbare informatie over laserverjongingsmethoden, waardoor ze een fout maken bij het kiezen van een procedure.

Allereerst moet u de soorten procedures begrijpen. Er zijn er twee:

  • ablatief;

  • niet-ablatief.

Dit soort effecten zijn op hun beurt onderverdeeld in:

  • vast (vol);

  • fractioneel (onvolledig).

Op het eerste gezicht lijken deze laserverjongingsmethoden misschien op elkaar, maar dat is verre van het geval. Alleen het resultaat is hetzelfde: na goed geselecteerde behandelingen wordt de huid enkele jaren jonger en ziet er echt veel beter uit.

Een niet-ablatieve laserbehandeling werkt met de diepe lagen van de huid en verwarmt deze. De impact van laserstraalenergie op fibroblasten zorgt ervoor dat ze in een versneld tempo collageen en elastine produceren. Ook de microcirculatie in de huidlagen verbetert.

Deze methode is het meest effectief wanneer:

  • littekens en ernstige huidbeschadiging;

  • uitgebreide huiduitslag;

  • hyperpigmentatie en ongelijkmatige teint;

  • post-acne;

  • striae.

Een niet-ablatieve behandeling is gebaseerd op de werking van een erbiumlaser. Door de speciale golflengte (1550 nm) worden de bovenste lagen van de huid niet aangetast, terwijl de onderste lagen de nodige stimulatie krijgen voor herstel. Als gevolg hiervan worden de meeste defecten geëlimineerd.

Ablatieve laserbehandeling werkt een beetje anders. Deze methode maakt gebruik van een koolstofdioxidelaser met een golflengte van 10. 600 nm. De impact wordt niet alleen op de onderste, maar ook op de bovenste lagen van de huid uitgevoerd. Met behulp van de ablatieve methode wordt de huidtextuur geëgaliseerd en wordt een liftend effect bereikt. Toepasbaar voor:

  • rimpels rond de ogen, kleine rimpels in het gezicht;

  • verminderde huidskleur;

  • pigmentatiestoornissen.

Het is vermeldenswaard dat de revalidatieperiode na deze procedure iets langer zal zijn, omdat grotere huidvolumes worden blootgesteld dan bij de niet-ablatieve methode.

Ondanks de verschillen is de essentie van de twee methoden hetzelfde. Met behulp van de energie van de laserstraal wordt het water in de dermis verwarmd en letterlijk verdampt. Tegelijkertijd wordt de synthese van collageen en elastine gelanceerd die nodig is voor verjonging.

Fractionele en continue laserbelichting

Een schoonheidsspecialist voert een laserverjongingsprocedure voor de gezichtshuid uit

Hoewel deze twee methoden ongeveer dezelfde resultaten opleveren, vertonen ze aanzienlijke verschillen.

Bij een continue laserbehandeling tast de laser de huid op één grote plek aan. Vanwege het te grote risico op littekens en de lange hersteltijden wordt dit type laserbehandeling nu echter vrijwel nergens meer toegepast.

In een ander geval wordt de laser verdeeld in vele kleine bundels die een raster vormen. Zo bereikt de laser, die slechts op 20% van het huidoppervlak inwerkt, een verjongingseffect van 100%. Deze methode is moderner en veiliger; door het gebruik ervan wordt de revalidatietijd merkbaar verkort.

Laser fotoverjonging

Deze verjongingstechniek werkt, net als de niet-ablatieve, met de diepe lagen van de huid. Maar ze zijn op geen enkele manier hetzelfde of uitwisselbaar.

De fijnste laserstralen ‘negeren’ de dermis bijna volledig, maar hebben een uitstekend effect op de zenuwuiteinden in de huid, die het lichaam een signaal geven om cellen te vernieuwen. Fijne rimpels verdwijnen, de huidskleur wordt hersteld.

Bij laserfotoverjonging worden apparaten zoals KTP (golflengte 532 nm) en ND: Yag (golflengte 1064 nm) gebruikt. Dankzij deze parameters wordt laserstraling perfect geabsorbeerd door hemoglobine- en melaninemoleculen, die verantwoordelijk zijn voor huidpigmentatie. Tegelijkertijd warmen watermoleculen praktisch niet op. Om deze redenen is laserfotoverjonging een uiterst effectief hulpmiddel bij het corrigeren van de huidskleur en het bestrijden van vasculaire netwerken daarop.

Deze techniek vereist geen lange revalidatieperiode en anesthesie.

Eindelijk

Elke laserhuidverjongingsmethode heeft zijn eigen unieke kenmerken die van grote invloed zijn op het eindresultaat. Het is noodzakelijk om zorgvuldig een techniek te selecteren, zodat verjonging niet alleen gemakkelijk en effectief is, maar ook een veilig proces.

Het is de moeite waard om te weten dat sommige schoonheidsspecialisten niet alle kenmerken van deze procedure aan de cliënt bekendmaken en een apparaat voor laserbehandeling kiezen op basis van 'wat beschikbaar is'. Om dit te voorkomen, moet u contact opnemen met ervaren specialisten met ervaring die zich gedurende de gehele werkperiode positief hebben bewezen.